Якщо ти вважаєш, що сіль – це біла смерть, то знаходишся під владою міфів. Адже життя без солі неможливе! Багато фактів про сіль здаються настільки незаперечними, що навіть в голову не приходить в них сумніватися. Але найчастіше відомості бувають застарілими, а то й зовсім помилковими.
Корисна лише натуральна морська сіль. Вона добувається природним шляхом і не відкладається в суглобах, внутрішніх органах, а повністю виводиться з організму.
Відмова або обмеження споживання солі може привести до раптового інфаркту або інсульту через порушення балансу натрію в організмі.
Столова кам’яна сіль (екстра) піддається серйозній обробці для очищення. Її штучно освітлюють, застосовуючи хімічні речовини, високу температуру. На відміну від солі екстра, морська сіль не піддається хімічному очищенню, в ній відсутні шкідливі добавки проти злипання, відбілюючі речовини і т. д.
Йодована сіль зберігає свої цілющі властивості лише протягом декількох місяців. Йод миттєво випаровується з солі при неправильному зберіганні, нагріванні, а тим більше при кип’ятінні продукту. У морській солі з додаванням ламінарії (морської капусти) йод знаходиться в природній формі і не втрачає своїх властивостей при приготуванні їжі (якщо додавати сіль за 15 хвилин до кінця готування).
Добова норма споживання солі не повинна перевищувати 5-6 г (чайна ложка). Цього цілком достатньо для збалансованого харчування. Але через споживання «прихованої» солі – в хлібі, ковбасах, сирах – в середньому людина вживає в день 12 г солі, що вдвічі більше допустимої норми.
Морська сіль ТМ Salute di Mare (Салюте ді Маре) отримана шляхом випаровування чистої морської води під впливом сонця і вітру. У ній повністю відсутні хімічні добавки і органічні домішки (без камінців, бруду і т. д.). Завдяки природному способу видобутку і мінімальній кількості стадій обробки в ній зберігається максимум корисних речовин (K, Mg, Ca, Fe, Zn і т. д.).