Майстерно засолити червону рибу вдома не так вже й складно, якщо знати технологію і кілька секретів, якими з Вами ділиться ТМ «Морячка»…
У магазині чи на ринку, вибираючи рибу для засолювання, потрібно обов’язково пам’ятати наступне:
Тільки в такому випадку Ваша рибка вийде соковитою, ароматною і дуже смачною.
Ще древні народи знали найголовніший секрет, як засолити червону рибу – вимочувати її в морській воді. Само собою, що сучасним городянам складно дістати морську воду, а жителі прибережних районів навряд чи стануть використовувати воду, набрану на пляжі, для приготування з її допомогою їжі.
Для засолювання риби можна і потрібно використовувати натуральну морську сіль. Вона виробляється природним шляхом випарювання морської води, і в її кристалах зберігаються всі властивості моря.
Однак будьте уважні і вибирайте якісну морську сіль на полицях магазинів, адже вона грає головну роль у розкритті смакових відтінків і збереженні соковитості і аромату риби. Прикладом натуральної морської солі найвищої якості є продукція ТМ «Морячка» – вона не містить будь-які домішки (глину, крейду, важкі метали і т.д.), завдяки чому Ви можете бути впевненими, що Ваша рибка вийде найсмачнішою і ароматною!
Отже, давайте приготуємо суміш для засолювання червоної риби: на 1 кг риби нам буде потрібно 2 столові ложки натуральної морської солі ТМ «Морячка», 1 столова ложка цукру-піску, 4 лаврових листочка і 5-6 горошин запашного перцю горошком. Всю суміш необхідно гарненько перемішати – і наша суміш для засолювання риби готова!
Останнє, що важливо знати – як солити саму рибу. Вже підготовлену тушку (без голови, хвоста, луски, плавників і кісток) потрібно розкрити м’якоттю наверх, рівномірно посипати сумішшю для засолювання, укласти в підготовлену ємність і накрити гнітом (рибу накриваємо тарілкою і зверху ставимо 3-х літрову банку з водою для поліпшення якості рівномірного засолювання м’якоті риби). Потім рибу потрібно залишити на 2-3 години в теплому місці, після чого відправити в холодильник мінімум на 12 годин. І можна подавати до столу!
Тепер Ви знаєте секрети успішного засолювання червоної риби вдома! Смачного!