Кальцоне з шинкою і сиром потребує часу і трохи зусиль, зате результат порадує всіх ваших домочадців смаком і ароматом істинної Італії!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. У великій мисці змішуємо дріжджі, борошно і подрібнюємо приблизно 1,5 ч.л. морської солі з ароматними італійськими травами ТМ «Salute di Mare». Гарненько перемішуємо і потихеньку, порціями, додаємо теплу воду і вимішуємо тісто. Потім додаємо 2 ст.л. оливкової олії і знову гарненько вимішуємо тісто для піци кальцоне. Залишаємо його в теплому місці на 1,5-2 години, змастивши поверхню невеликою кількістю оливкової олії.
2. Для начинки змішуємо всі види сиру з яєчним жовтком, чорним меленим перцем і сумішшю морської солі з пряними травами, гарненько перемішуємо.
3. Готуємо соус: цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на 1 ст.л. оливкової олії до легкої золотистої скоринки. Потім додаємо подрібнений часник і прожарюємо ще 30 секунд. Поки смажиться цибуля, томати збиваємо блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо їх в сковороду до цибулі з часником. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. За кілька хвилин до вимкнення вогню додаємо трохи чорного перцю, петрушку і подрібнюємо трохи морської солі з італійськими травами.
4. Тісто, яке зійшло, ділимо на 6 шматочків. Кожну з них розгортаємо в формі кола.
5. На кожен пласт тіста викладаємо сирну суміш на одну половинку, зверху викладаємо нарізану шинку, і знову шар сирної суміші.
6. Накриваємо другою половинкою пласта і гарненько защипуємо краї.
7. Майбутні кальцоне викладаємо на змащене деко. Кожен шматочок змащуємо невеликою кількістю оливкової олії і робимо надрізи, щоб виходило зайве повітря. Зверху посипаємо чорним меленим перцем і морською сіллю з італійськими травами.
8. Випікаємо кальцоне в розігрітій до максимальної температури духовці 20 хвилин. Подаємо разом з приготовленим соусом.
Смачного!