Картопляні деруни – це проста страва відома багатьом, адже деруни є національною стравою східноєвропейської кухні. А також ці картопляні оладки є частиною єврейської кухні, і носять назву «латкес».
Інгредієнти: |
- Картопля – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.л.
- Натуральна морська сіль ТМ «Salute di Mare» – 1 ч.л.
- Чорний мелений перець – 0,25 ч.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Для подачі:
- Сметана – 200 г
- Зелень – за смаком
|
Як приготувати:
1. Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Отриману суміш гарненько віджимаємо від рідини.
2. Цибулину також очищаємо від шкірки і подрібнюємо – або натираємо, або дрібно нарізаємо.
3. В мисочці змішуємо картоплю, цибулю, яйця, борошно, натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare» і чорний мелений перець. Перемішуємо до отримання однорідного тіста.
4. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо по 1 столовій ложці картопляного тіста і обсмажуємо наші деруни по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого відтінку.
5. Готові деруни відкидаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. І подаємо до столу гарячими, зі сметаною і зеленню.
Смачного!