Кіш з куркою та шпинатом має французьке коріння. Хоча начинка може бути якою завгодно, ми вирішили представити Кіш з куркою та шпинатом, тому що це і смачно, і дієтично, і корисно!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Тісто розморожуємо, скачуємо в кулю і обмотуємо харчовою плівкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Якщо у Вас шпинат заморожений, його також розморожуємо і розправляємо листочки.
2. Підготовлене тісто розгортаємо на присипаній борошном поверхні у формі кола, більше ніж форма для випічки по діаметру сантиметра на 3. Потім викладаємо його у форму і формуємо високі бортики. У кількох місцях проколюємо виделкою, щоб тісто не пузирилося. І випікаємо його в розігрітій до 200 С духовці до напівготовності (10 хвилин).
3. Куряче філе промиваємо під проточною водою, прибираємо зайву вологу за допомогою паперового рушника. Нарізаємо його на невеликі шматочки і прожарюємо до готовності на сковороді з оливковою олією, додавши до м’яса гострий перець, прованські трави і трохи натуральної морської солі ТМ «Salute di Mare».
Порада! Також Ви можете озброїтися новинкою ТМ «Salute di Mare» – сумішшю натуральної морської солі з сушеними італійськими травами у зручному млинку!
4. Болгарський перець промиваємо під проточною водою, видаляємо насіннєву коробочку і вимиваємо все насіння. Просушуємо паперовим рушником і нарізаємо м’якоть соломкою.
5. Підготовлене (наполовину спечене) тісто виймаємо з духовки і викладаємо на нього начинку: спочатку курку, потім болгарський перець, зверху листочки шпинату.
6. Яйця збиваємо міксером або блендером, змішуємо з вершками, додаємо ще трохи солі і спецій. Цією заправкою поливаємо Кіш.
7. Випікаємо пиріг у духовці при 190 С 30-40 хвилин. За кілька хвилин до вимкнення духовки Кіш посипаємо тертим пармезаном.
Порада! Кіш відрізняється від інших несолодких пирогів тим, що йому потрібно настоятися години 2 після випікання. Потім знову розігріти, і подавати до столу гарячим
Смачного!