Лазанья – це італійська страва, яка користується неймовірною популярністю у всій Європі, і в Україні в тому числі. Готувати лазанью досить довго, проте дане блюдо варто всіх зусиль. Для того, щоб трохи спростити приготування, можна купити в супермаркеті готове заморожене тісто для лазаньї, а що робити далі – читайте нижче.
Інгредієнти: |
Для соусу Болоньєзе:
Для соусу Бешамель:
Для пасти:
|
Як приготувати:
1. Готуємо соус Болоньєзе. Для цього помідори бланшируємо (обшпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку), додаємо до них томатну пасту (або кетчуп) і збиваємо блендером. М’ясний фарш обсмажуємо на оливковій олії, потім заливаємо в нього масу з помідорів і томатної пасти, додаємо натуральну морську сіль ТМ “Salute di Mare”, чорний мелений перець і прянощі. Тушкуємо 5-7 хвилин.
2. Готуємо соус Бешамель: на вершковому маслі обсмажуємо борошно, поступово додаючи молоко і спеції. Повільно тушкуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне (хвилин 10-15).
3. На тертці натираємо Пармезан.
4. Форму для випікання змащуємо оливковою олією, потім на дно наливаємо потроху соусів Болоньєзе і Бешамель. Укладаємо у форму перший лист тіста і зверху на нього викладаємо соус Болоньєзе, посипаємо тертим сиром і викладаємо соус Бешамель. Кладемо ще один лист тіста і повторюємо процедуру начинки. Продовжуємо так само поки не закінчиться вся начинка.
5. Останній лист тіста дуже густо поливаємо соусом Бешамель і гарненько присипаємо тертим сиром. Зверху викладаємо невеликий шматочок вершкового масла.
6. Випікаємо лазанью в розігрітій до 200 С духовці 40-45 хвилин.
Смачного!