Французький цибулевий суп – страва неймовірно проста і не менш популярна у всіх ресторанах Франції. Він має багатовікову історію і рецепт його приготування перетерпів чимало змін. ТМ “Salute di Mare” підготувала для Вас найкращий рецепт французького цибульного супу…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Велику товстостінну каструлю ставимо на великий вогонь, розігріваємо в ній оливкову олію, потім додаємо вершкове масло. Коли все масло розтопилося, відправляємо в каструлю нарізану тонкими півкільцями цибулю і пасеруємо її на маленькому вогні хвилин 20.
2. Додаємо в цибулю цукор і морську харчову сіль ТМ “Salute di Mare” і карамелізуємо його на середньому вогні до рівномірного золотистого кольору.
3. До цибулі додаємо просіяне борошно і обсмажуємо його 2-3 хвилини, постійно розтираючи (щоб не було грудочок).
4. Поступово додаємо гарячий бульйон, потім херес. Гарненько помішуємо і варимо близько півгодини на слабкому вогні.
Порада! Алкоголь при термічній обробці повністю вивітрюється, залишаючи тільки смак самого напою. Тому можете не переживати з приводу того, що Ваш суп вийде алкогольний – спирту в ньому зовсім не буде
5. В цей час готуємо грінки: половинку французького багета розрізаємо на тоненькі скибочки і прожарюємо на сковороді до рум’яної скоринки, вимикаємо вогонь і посипаємо грінки тертим пармезаном. Або підігріваємо їх у тостері і так само посипаємо тертим сиром.
6. У тарілку для подачі викладаємо грінки і наливаємо суп. Зверху посипаємо тертим Чеддером і подаємо до столу гарячим.
Смачного!