Є продукт, без якого важко уявити собі будь-яку страву. Який? Це сіль. Вона використовується в приготуванні перших (наприклад, капусняк), других страв і навіть десертів. У неї багато переваг, хоча вживати її варто обережно. Існує безліч різновидів цього продукту. Дієтологи стверджують, що морська сіль варта Вашої уваги. Все тому, що вона не піддається будь-якій обробці і містить безліч корисних мінералів. Регулярно використовуючи її в їжу можна непомітно впливати на власне самопочуття та настрій.
Морська сіль – це найкраще, що створила природа завдяки спекотному сонцю та вітру. Виробники пропонують нам морські кристали різних помелів, з харчовими добавками, спеціями, додатково збагачену йодом. Кожна по-своєму впливає на смакові якості страв. Наприклад, для перших страв, круп і макаронів використовують крупну, а щоб зробити м’ясо ніжнішим – середню або дрібного помелу.
Крупна морська сіль в кулінарії використовується при приготуванні різних перших страв, а також маринадів. Добре використовувати морську сіль крупного помелу в процесі варіння круп і макаронних виробів.
Пропонуємо вам кілька рецептів, в яких сіль ТМ Salute di Mare підкреслить смак і зробить його максимально насиченим. Цього разу ми підготували два варіанти приготування капусняка – український і польський.
Для приготування справжнього українського капусняка Вам знадобиться:
Ця кількість продуктів розраховано на три літри води.
Цікаво! Додавати морську сіль найкраще в кінці приготування. На три літри води буде достатньо трьох чайних ложок.
Він трохи відрізняється від українського, тим не менш, не розчарує Вас і ваших близьких. Основні складові такі ж – м’ясо та пшоно. Ось тільки замість свинини, в цей раз використовуйте яловичину.
Будемо готувати таку ж кількість, використовуючи 3 літри води. Вам знадобиться:
Процес приготування дуже схожий на попередній. Спочатку варимо м’ясо, потім виймаємо його з бульйону і засипаємо картоплю.
Цікаво, що для приготування капусняка може використовуватися не тільки м’ясний бульйон, а й рибний. Що стосується квашеної капусти, то її можна промивати перед додаванням в бульйон або не промивати, залишивши трохи розсолу, який додасть пікантну кислинку. Іноді в блюдо додають гриби і завжди – зелень. У комбінації зі спеціями і морською сіллю всі інгредієнти створюють неповторний смак.
Смачного!