Що не італійський рецепт, зведений в ранг кулінарної вишуканості, так завжди біднота причетна до його створення, і МІНЕСТРОНЕ не виняток!
Традиційно, все від нестачі продуктів, обмеженості у виборі інгредієнтів, простоти приготування і відсутності бажання когось вражати. Головне ситно поїсти, та й ще бажано, щоб страва поєднувала в собі перше і друге. Все це і призвело до появи «великого супу«. З італійської «minestra» – суп, додамо до цього збільшувальний суфікс «-one» і отримаємо «великий суп».
І правда, мінестроне вражає своїм підводним світом! Досить занурити ложку глибше і Ви піднімете в захопленні на поверхню неосяжне багатство сезонних овочів. Звичайно, приготуйтеся захоплюватися не один раз, тому що кожна провінція Італії готує мінестроне за власним рецептом. А це означає, що «великий суп» смакуватиме як вегетаріанцям, так і любителям м’яса.
Перш за все основою був овочевий бульйон. Але так як історичні перипетії вносили свої корективи не тільки в географічні кордони держав, але і вплинули на смакові переваги, рецепт мінестроне змінювався. Наприклад, XVI століття внесло в овочевий склад «великого супу» помідори і картоплю, завезені з Америки. Додамо до цього основні продукти харчування італійців – сочевицю, цукіні, моркву, фенхель, цибулю, часник, капусту – і отримаємо неймовірну кількість варіантів смачного мінестроне просто комбінуючи або виключаючи зі складу один овочевий інгредієнт.
Варто зауважити, що м’ясний бульйон також використовується (але рідше), як база для мінестроне. Для його приготування підійде не тільки такий італійський м’ясний делікатес, як панчетта, але і цілком доступне м’ясо птиці і навіть субпродукти. А в якості заправки італійці використовують пармезан, соус песто, томатну пасту, біле вино, базилік і ще безліч середземноморських трав. Але, якщо і цього Вам буде замало, сміливо додавайте пасту або рис!
Інгредієнти: |
|
У процесі приготування мінестроне будемо ділитися СЕКРЕТАМИ від італійських кухарів! НЕ пропустіть!
1.Отже, візьміть каструлю на 2 л з високими стінками. Перш за все, підготуйте всі зазначені в рецепті овочі: помийте, почистіть цибулю порій, моркву, картоплю та цукіні від лушпиння і шкірки, червоний перець від насіння та поріжте все на дрібні кубики.
СЕКРЕТ №1. Тільки сезонні овочі. Поетапно смажимо овочі.
СЕКРЕТ №2. Тушкуємо овочі на повільному вогні в оливковій олії.
2. Спочатку смажимо на оливковій олії цибулю порій і часник до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Далі додаємо моркву, червоний солодкий перець, цукіні і обсмажуємо ще 5-7 хвилин постійно помішуючи. В кінці додаємо томати у власному соку. Тушкуємо таке овочеве рагу ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Заливаємо в каструльку з рагу холодний овочевий бульйон. Доводимо до кипіння і додаємо порізану картоплю.
СЕКРЕТ №3. Щоб овочі не втратили свій колір, бульйон повинен бути холодним при з’єднанні з овочевим рагу.
3. Солимо натуральною морською сіллю дрібного помелу ТМ «Salute di Mare», перчимо, додаємо свіжий або сушений чебрець і орегано. Готуємо на тихому вогні, щоб картопля стала м’якою. Потім засипаємо білу консервовану квасолю без рідини і ще 3-5 хвилин варимо.
4. Традиційно, 1/2 зварених овочів відправляється в блендер для перетворення в пюре.
Після чого таке пюре вводиться в суп з овочами, додаються попередньо відварені до стану аль денте макарони Ditalini (c італійського «наперсток»; дуже короткі порожнисті трубочки в 1 см), все ще раз проварити 2-5 хвилин.
СЕКРЕТ №4. Лінгвіні, спагетті, фетуччіне не використовуються італійцями для приготування мінестроне !!! Тільки макаронні вироби, довжина яких дорівнює або менше 1 см.
Подається мінестроне теплим з тертим пармезаном і гілочкою свіжого базиліку.
Бренд Salute di Mare бажає Вам приємного апетиту!