Шурпа являє собою середньоазіатський наваристий суп, який готується з баранини, овочів і рясно посипається зеленню. Варіантів шурпи існує безліч, адже в кожній країні цю страву готують по-різному. ТМ «Salute di Mare» представляє один з найсмачніших і ситних рецептів шурпи.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Сало нарізаємо середніми кубиками і розтоплюємо в сковороді, товстостінній каструлі або казанку. Як тільки жир розтопиться, шкварки прибираємо і відкладаємо, вони нам більше не знадобляться.
2. М’ясо нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо в отриманому жирі до рум’яної скоринки.
3. Всю цибулю нарізаємо кільцями. Половину цибулі відправляємо в казанок і обсмажуємо разом з м’ясом до золотистого кольору.
4. Помідори обшпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Потім нарізаємо середніми кубиками (або четвертинками) і відправляємо в казанок.
5. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо кільцями і так само відправляємо в казанок. Всю суміш тушкуємо поки помідори не пустять сік.
6. Засипаємо в казанок сухі спеції і натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare», перемішуємо.
7. Морквину нарізаємо соломкою, додаємо в казанок і тушкуємо ще хвилин 5.
8. Потім заливаємо в казанок близько 3 л води, доводимо все до кипіння і варимо на слабкому вогні хвилин 30-40.
9. Всю зелень ділимо на 2 частини. Першу обв’язуємо кухонною ниткою в пучок і додаємо в суп. Зелень додасть шурпі більш цікавий смак і аромат, але після приготування цей пучок потрібно буде витягти.
10. Через хвилин 20 додаємо в шурпу нарізану картоплю і решту цибулі. Проварюємо ще хвилин 15.
11. З шурпи виймаємо пучок зелені, потім вимикаємо вогонь. Перед подачею до столу тарілки з шурпою прикрашаємо дрібно нарізаною другою частиною зелені.
Смачного!