Сирний суп – це дуже ніжна і ситна страва, що ідеально підходить як для легкого сніданку, так і для повноцінного обіду. Весь секрет у тому, з чого його приготувати, і з чим його подавати: залежно від плавленого сирка у Вас може вийти як вершково-ніжний суп, так і пікантно-гострий, а якщо до нього додати кілька шматочків м’яса чи грибів, то вийде повноцінний і дуже смачний обід!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Всі овочі миємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
Порада! Для того, щоб суп вийшов максимально ніжним і без грудочок, всі овочі (цибулю, морквину і картоплю) краще нарізати якомога дрібніше
2. У розігрітій каструлі розтоплюємо вершкове масло і додаємо моркву і цибулю. Прожарюємо їх на маленькому вогні, але стежимо, щоб цибуля не рум’янилася.
3. До цибулі та моркви додаємо картоплю, нарізану маленькими кубиками. Смажимо її в каструлі хвилини 2-3, але стежимо, щоб вона тільки ввібрала у себе масло, але ні в якому разі не засмажувалася.
4. Поки смажаться овочі, в невелику мисочку викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Додаємо трохи гарячої води і перемішуємо так, щоб не було грудочок.
5. У каструлю додаємо окріп і варимо овочі до готовності картоплі. Потім заливаємо сирну масу, гарненько все перемішуємо до досягнення максимально однорідної маси і даємо супу закипіти. Солимо за смаком морською сіллю ТМ «Salute di mare». Проварюємо 1-2 хвилини і вимикаємо.
Порада! Для того, щоб у вас вийшов справжній суп-пюре, необхідно всю масу збити блендером
6. Перед подачею на стіл суп прикрашаємо зеленню.
Порада! Для різноманітності можна подавати до супу грінки, підсушені в духовці, дрібні сухарики з часниковим смаком, шматочки відвареної курки, відварені креветки, гриби і т.д.
Смачного!