Цей дивовижний томатний суп пюре гармонійно поєднує ніжність соковитих літніх помідорів і яскравий смак базиліка. А пряний аромат часнику і ніжні вершки пікантно відтіняють яскравий смак томатів.
Інгредієнти: |
- Помідори – 500 г
- Оливкова олія – від 1 до 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики
- Дрібно нарізаний свіжий/сушений базилік, чебрець і орегано – 1 ч.л.
- Морська сіль йодована ТМ “Salute di Mare” – за смаком
Мелений перець – 1/4 ч.л.
- Овочевий бульйон – 2 склянки
- Для прикрашання:
- Свіжий базилік – декілька листків
- Вершки – 1 ч.л.
- Грінки
|
Як приготувати:
1. Розігріваємо духовку до 220 C. Викладаємо помідори в форму для випічки, посипаємо йодованою морською сіллю ТМ “Salute di Mare” і перчимо. Додаємо часник і поливаємо помідори оливковою олією. Запікаємо помідори до бурого кольору, приблизно 35-40 хвилин. Виймаємо їх з духовки і даємо охолонути.
2. Перекладаємо помідори і накопичений сік в блендер і збиваємо, поки помідори не перетворяться на пюре або будуть просто дрібно протертими (залежно від ваших уподобань).
3. Перекладаємо пюре в каструлю і ставимо на середній вогонь. Додаємо зелень, перець, бульйон і нарізані листя базиліка і доводимо томатний суп до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо без кришки приблизно 15 хвилин.
4. Подаємо томатний суп теплим з гарніром з вершків, грінок і гілочкою базиліка.
Смачного!