Варіантів приготування Цезаря незліченна кількість. Однак неймовірною популярністю користуються тільки деякі з них. Наприклад, Цезар з креветками – все ті ж інгредієнти, крім одного. Що з цього вийде – дізнайтеся самі.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Маринуємо креветки. Для цього натираємо зубчик часнику на дрібній тертці, змішуємо його з 1 ложкою оливкової олії, додаємо натуральну морську сіль Дрібну ТМ “Salute di Mare” і чорний мелений перець. Суміш добре перемішуємо і маринуємо в ній креветки.
2. Багет подрібнюємо на маленькі кубики. Просушуємо їх у духовці 10 хвилин при 180 С. Потім підігріваємо на сковороді натертий зубчик часнику і оливкове масло. Часник витягаємо зі сковороди, а в часниковому маслі прожарюємо крутони (підсушені в духовці кубики багета), присмачуємо їх морською сіллю і перцем, і вимикаємо вогонь.
3. Готуємо заправку. Для цього розчавлюємо в чеснокодавці зубчик часнику. Філе анчоусів розминаємо виделкою до отримання однорідної маси. Яєчний жовток збиваємо з лимонним соком, присмачуємо морською сіллю і перцем. Продовжуючи збивати, потихеньку вливаємо в заправку оливкову олію. Збиваємо всю суміш поки вона не стане однорідною і схожою на майонез. Потім змішуємо її з часником і анчоусами.
4. На розігрітій сковороді обсмажуємо креветки в тому маслі, в якому вони маринувалися.
5. У тарілці змішуємо салатне листя, помідорки Черрі і крутони. Заправляємо їх соусом і гарненько перемішуємо. Зверху викладаємо креветки і посипаємо їх тертим сиром. Подаємо до столу поки креветки ще не охололи.
Смачного!