Квашена капуста – це прекрасне доповнення до багатьох страв і популярна закуска. Завдяки додаванню морської солі квашена капуста виходить дивно хрусткою. До того ж морська сіль є джерелом корисних мікро- і макроелементів.
Інгредієнти: |
- Білокачанна капуста твердих сортів – 1 кг 400 гр
- Морква (невелика) – 5 шт (300 гр)
- Сіль морська крупна ТМ “Salute di Mare” – 2 ст.л без гірки
- Цукор – 1 ст.л
- Вода крижана (кип’ячена) – 1 літр
- 2,5 літрова скляна банка
|
Як приготувати:
1. Нашатковуємо капусту, моркву очищаємо і протираємо через тертку. Перемішуємо капусту разом з морквою і злегка віджимаємо руками (не сильно), сік нам не потрібен.
2. У банку кладемо капусту з морквою дуже щільно, не дістаючи до верху банки приблизно 5-6 см.
3. Кладемо морську сіль крупного помелу ТМ “Salute di Mare”, цукор і тонким струменем наливаємо крижану воду так, щоб тільки вода прикрила капусту, накриваємо марлею.
4. Залишаємо в теплому місці на 3 дні, протягом 3-х днів протикаємо капусту дерев’яною паличкою, 2-3 рази, до самого дна. Готову капусту зберігаємо в холодильнику.
Смачного!