Як готувати смачно з морською сіллю
Напевно у кожної господині є свої секрети приготування кулінарних шедеврів. Але прислів’я «вік живи – вік учись» ніколи не втратить актуальності. І в цій статті ТМ «Морячка» пропонує Вам свої поради…
Страви є різні, і готуються вони всі теж по-різному. Але щось таки є в них спільне. І це ті обов’язкові інгредієнти, які використовуються практично завжди – вода, олія, спеції, сіль і… Нехай це поки що залишиться секретом.
А ми поки розглянемо, які криються секрети в таких простих, і в той же час фундаментальних, інгредієнтах.
Вода використовується повсюдно на кухні: для варіння, тушкування, навіть випічки і смаження. І вона також впливає на смак і структуру приготованих страв.
Ви напевно знаєте про різницю між водою з-під крана і відфільтрованою або мінеральною. Правильно, вся справа в жорсткості, домішках важких солей, металів і т.д. Очищена вода (бутильована і відфільтрована) набагато м’якша води з-під крана, завдяки чому вона прискорить час приготування і ніяк не вплине на смак страви. Тому перший кулінарний секрет – використовуйте очищену, м’яку воду під час приготування.
Олія використовується для уникнення пригорання продукту під час смаження, а також для додання аромату і смаку стравам. Найпопулярнішими видами олії для використання на кухні є соняшникова, оливкова і вершкове масло.
Але ж це ще далеко не повний список кулінарних олій. Є ще лляна, бавовняна, кукурудзяна, кунжутна, гарбузова, олія виноградних кісточок і навіть олія волоських горіхів! Вони мають зовсім різні аромати і смакові якості, завдяки чому Ви зможете змінити смак і аромат страви, всього-навсього додавши незвичайну олію при приготуванні. І в цьому полягає секрет № 2.
Спеції і пряні трави. Важко собі уявити навіть простий суп без чорного перцю і лаврового листа. Але ж трав і спецій існує неймовірно величезна кількість.
Відвідайте будь-який магазинчик з прянощами, виберіть всього кілька, які сподобаються Вам найбільше, і додайте їх у свої звичайні страви. Головне – не перестарайтеся, маленької щіпки буде цілком достатньо, щоб додати Вашій страві нові ароматні і смакові нотки. Ось і секрет № 3: не бійтеся експериментувати зі спеціями, вони здатні по-новому перетворити навіть самий звичний овочевий салатик!
Сіль ми виділили окремим пунктом, так як вона не є пряністю або спецією. Морська сіль у кулінарії – це найважливіша харчова добавка, яка не просто покращує смак страви, але вона також необхідна нашому організму для підтримки здоров’я. Вона бере участь у більшості життєво-важливих процесів.
Також крім хлориду натрію, що дає солонуватий присмак їжі, сіль містить мінеральні речовини. Але в різних кількостях у різного виду солі. Найбагатшою мінералами виступає морська сіль – в ній знаходиться до 40 важливих мікро- і макроелементів, що робить її найкориснішою для здоров’я людини. Таким є секрет № 4 – використовуйте під час приготування натуральну морську сіль, вона додасть і солонувату нотку стравам, і подарує Вам корисні мінеральні речовини!
Але пам’ятайте, що користь здоров’ю можуть принести тільки якісні інгредієнти, і сіль – не виняток. Обираючи натуральну морську сіль ТМ «Морячка», Ви можете бути впевнені, що споживаєте якісний продукт без будь-яких хімічних добавок, і який дійсно подарує Вам всю користь моря!
Ось і прийшла черга розкрити останній секрет, який ми не висвітлили на початку статті. І секрет № 5 у приготуванні воістину смачних страв – це Ваш настрій! Позитивний настрій, натхнення, впевненість і позитивні емоції – це найважливіші складові успішного приготування кулінарних шедеврів!
Творчого натхнення і кулінарних успіхів!