Поставити питання експерту

SiteHeart Поставити запитання прямо зараз!
Якщо вас цікавить питання стосовно продукції ТМ «Salute di Mare», її особливостей і властивостей, або ви хотіли б внести свої побажання та пропозиції, Ви можете задати запитання експерту ТМ «Salute di Mare» в режимі «Онлайн» з пн-пт, 09 -00 до 18 -00.

Морська харчова сіль ТМ “Salute di Mare” – це морська вода, випарена природним шляхом під впливом сонячних променів. Вона не піддається хімічному очищенню або додаванню шкідливих речовин. Також в солі ТМ “Salute di Mare” відсутні різні хімічні добавки. Сировина, що використовується для виробництва солі, збирається в екологічно чистих регіонах чорноморського басейну.
Тому морську харчову сіль ТМ “Salute di Mare” завдяки щадному способу виробництва можна назвати 100% натуральним продуктом.

Колір морської солі залежить, головним чином, від наявності в її складі солей інших мінералів, а також від способу очищення і місця видобутку.
Морську сіль “Salute di Mare» не піддають обробці, а дбайливо випарюють з морської води з максимальним збереженням природних мікро- і макроелементів. Тому в морській харчовій солі ТМ “Salute di Mare” відсутні відбілювачі, вона має таку різноманітну форму кристалів, а також містить солі калію, магнію, кальцію, заліза, міді, марганцю, цинку. Це все пояснює її різні відтінки.

Натуральний природний колір морської харчової солі ще раз підтверджує її користь і максимально дбайливу технологію виробництва.

Для підтримки здоров’я людям потрібна різна кількість солі в залежності від віку, маси тіла, рівня активності, температури навколишнього середовища або хвороби. Людина, що живе в жаркому кліматі (особливо, якщо вона займається фізичною працею), потребує більшої кількості солі, оскільки повинна компенсувати її втрати при потовиділенні.

Світова організація здоров’я приводить наступні рекомендації по кількості вживання солі:

– людям, що займаються спортом необхідно збільшити споживання солі до 10 г
– страждаючим гіпертонією, не рекомендується вживати більше 5-6 г в день, діабетом – не більш 2-5 г.

В кулінарії існують певні правила, яких слід дотримуватися при застосуванні солі.

– М’ясний бульйон потрібно солити за 20-30 хвилин до закінчення варіння. Рибний суп солять в самому початку, щоб риба не розварилася.

– Квасоля, горох погано розварюються в солоній воді, тому їх солять за 5 хвилин до зняття з плити.

– Смажене і тушковане м’ясо буде соковитіше і м’якше, якщо його підсолити в процесі готування, тобто після обсмажування з одного боку, перевернувши його на сковороді.

– Салати зі свіжих огірків і помідорів солять перед подачею на стіл, щоб овочі не втратили сік.

– Крім того, слід враховувати, що будь-який продукт тваринного походження (м’ясо, молочні продукти) вже включає в собі певну кількість солі. Отже, м’ясна і молочна їжа вимагає менших сольових добавок, ніж борошняна і рослинна.

Існує думка, що скинути зайву вагу можна за рахунок зменшення споживання кількості води, а відповідно і – солі, що має властивість утримувати рідину в організмі людини.
При такому нерозумному методі зниження ваги крім води з організму виводяться і життєво важливі елементи, в тому числі натрій, хлор, калій, магній. На безсольовій дієті можна швидко скинути вагу, всього за кілька днів, але ненадовго. Ця вага незабаром повернеться назад – адже рідина в органах і тканинах швидко відновлюється. Та ще це уявне схуднення може привести до дефіциту корисних мікроелементів з усіма витікаючими неприємностями.
Столова кам’яна сіль піддається серйозній обробці для отримання хімічно “чистої” продукції. Її штучно освітлюють, застосовуючи хімічні речовини, високу температуру. Так, кухонну сіль (екстра) висушують при температурі 650°С в спеціальних печах, а потім додають відбілювачі. Частинки солі виходять ідеально рівними і білими, але, в той же час, шкідливими для здоров’я.
На відміну від кам’яної солі морська сіль ТМ “Salute di Mare» не піддається хімічному очищенню і в ній відсутні шкідливі добавки (проти злипання, відбілюючі речовини і т.д.). Таким чином, морська харчова сіль “Salute di Mare” зберігає неповторний аромат моря і всі корисні речовини морської води, необхідні для людського організму.
Сіль, яку ми безпосередньо додаємо в їжу налічує тільки 15% з добової норми споживання. 75% солі надходить в людський організм з готових продуктів. Наприклад, близько 1 г солі містить порція супу швидкого приготування, порція піци – до 1,5 г, біг-маг – більше 1 г, не кажучи вже про солоні горішки, чіпси.
Тому, необхідно контролювати вживання так званої “прихованої” солі, що міститься в хлібі, ковбасі, сирі, соусах і т.д. Для цього існують певні маркування на упаковках вживаних продуктів. Напис “продукт з низьким вмістом солі” (low salt) позначає, що в 100 грам продукту міститься не більше 40 мг солі. Напис “з мінімальним вмістом солі” (salt-free) позначає, що в 100 грам продукту міститься 5 мг солі. Напис “без додавання солі” (no added salt) показує, що в продукті немає ні солі, ні інших речовин, що містять натрій.

Раніше вважалося, що в добу людина повинна отримувати близько 10-15 грам кухонної солі. Але згідно з аналізом матеріалів 3-го Національного дослідження здоров’я і харчування, проведеного американським урядом серед показової вибірки дорослого населення США, було визначено, що добова норма споживання солі не повинна перевищувати 5-6 грам (чайна ложка). Цього цілком достатньо для збалансованого харчування.
Результати останніх досліджень показали, що в середньому людина вживає в день 12 грам солі, що вдвічі більше допустимої норми. Це пов’язано, перш за все, з вживанням в їжу продуктів промислового виробництва – ковбасних виробів, всіляких напівфабрикатів, соусів, хліба.