Сицилійська гастрономічна розкіш, розміром з маленький померанський апельсинчик, в хрусткій золотистій паніровці, під якою ховається ситне м’ясне рагу, моцарелла і молодий зелений горошок – це чудо називається аранчіні!
Своїй появі в італійській кухні аранчіні зобов’язані арабам. Арабське завоювання призвело до створення мусульманської держави під назвою Сицилійський емірат в період з 965 по 1072 р
Італійська кухня того часу стала більш практичною. Арабська страва фалафель (смажені у фритюрі кульки з нуту, приправлені спеціями) легко перетворилися в аранчіні. Справді, ситно, смачно і дуже нагадує різотто з соусом Болоньез, тільки з однією безаперечною перевагою: легко можна взяти з собою!
Інгредієнти: |
Для м’ясного рагу
Для різотто
Для панірування
Для фритюру
|
Цибулю ріпчасту почистити, порізати кубиками і підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Додати м’ясний фарш (можна суміш свинного і яловичого, щоб фарш не був дуже жирним) і протушкувати приблизно 15-20 хв., додаючи оливкову олію. Після цього додати консервовані томати у власному соку і тушкувати ще 5-7 хвилин. В кінці додати зелений горошок, посолити натуральною морською сіллю дрібного помелу ТМ «Salute di Mare», поперчити, додати сушений базилік і ще потушити 5-7 хвилин.
Рис Арборіо підсмажити на сковорідці протягом 1-2 хвилин, додати біле вино і випарити його на максимальному вогні. Поступово! додавати м’ясний бульйон (наступну порцію рідини додавати коли зернятка вберуть попередню) і безперервно помішуючи готувати приблизно 15 хвилин. Готове різотто зняти з вогню і дати йому трохи вистигнути. Після чого додати тертий пармезан, шафран, натуральну морську сіль дрібного помелу ТМ «Salute di Mare» і сирі яйця. Все добре перемішати.
Зробити млинець з різотто, в заглиблення викласти м’ясне рагу і додати шматочок моцарелли. Скатати в кульку. Занурити її в збиті яйця, а потім обваляти в панірувальних сухарях. Коли всі кульки будуть сформовані, взяти каструльку з високими стінками на 1,5-2 л. Попередньо розігріти в ній рафіновану олію. Опустити кілька аранчіні і смажити у фритюрі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи, 2-3 хвилини. Промокнути паперовим рушником.
Готові аранчіні подавати гарячими!
Бренд Salute di Mare бажає Вам приємного апетиту!