Хлібні палички з сиром і беконом
Прекрасна і дійсно корисна альтернатива чіпсам і магазинним сухарикам – це домашні хлібні палички з сиром і беконом.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Борошно просіваємо і додаємо до нього свіжі дріжджі, розтираємо їх руками – вони почнуть оживати від тепла рук. Потім воду підігріваємо приблизно до 37-38 С і розчиняємо в ній натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare». Переливаємо солону воду до борошна з дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Потім перекладаємо його на робочу поверхню і гарненько розминаємо, щоб тісто наситилося повітрям. Скручуємо його в кулю, накриваємо рушником і залишаємо на годину в теплому місці для підйому.
2. На присипаній борошном поверхні розтягуємо (не розкочуємо, а саме розтягуємо руками) тісто у великий прямокутник.
3. Посипаємо його тертим сиром.
4. Загортаємо тісто сиром всередину в три шари, як показано на фото.
5. Складене тісто з сиром розрізаємо на тонкі смужки, товщиною в 1 см.
6. Слайси бекону розрізаємо вздовж на половинки. На кожну з половинок укладаємо по смужці тіста з сиром.
7. Скручуємо бекон з тістом, як на фотографії, і викладаємо на застелене пергаментним папером деко. Накриваємо рушником і залишаємо підходити ще на годину.
8. Хлібні палички з сиром і беконом злегка скроплюємо водою і випікаємо в розігрітій до 220 С духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Смачного!