Рецепт запеченої курки
Хочете дізнатися рецепт запеченої курки з апетитною скоринкою, яка не пригорає до дека і виходить дуже ніжною і не жирною? ТМ «Морячка» ділиться з Вами цим секретом..
Інгредієнти: | |
Ціла курка (невелика) Натуральна морська сіль ТМ «Морячка» – 0,5 кг
Чорний перець горошком – 1 пачка
|
Як приготувати запечену курку:
1. На деко висипаємо натуральну морську сіль ТМ «Морячка» і розрівнюємо її по всьому об’єму. Зверху так само рівномірно розподіляємо чорний перець горошком.
Порада! Використовуючи саме морську сіль, Ви отримуєте гарантію рум’яної хрусткої, але не сухої скоринки
2. Курку промиваємо під проточною водою і обтираємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. З боків робимо надрізи і «ховаємо» в них кінчики крил, таким чином вони не обгорять.
3. Укладаємо курку на деко з сіллю і перцем і відправляємо в розігріту до 220 духовку.
Порада! Додатково солити курку не потрібно, тому що в процесі випікання з’являться пари солі, які сприяють рівномірному засоленню тушки
4. Випікаємо курку мінімум 1 годину, потім перевіряємо її на ступінь підсмаженої скоринки: якщо Ви хочете більш ніжну скоринку, то курку вже можна діставати з духовки. Якщо ж Ви бажаєте отримати більш рум’яну і хрустку скоринку, то слід ще випікати курку хвилин 10-20.
Смачного!