Сирна паста запечена в духовці
Сирна паста запечена в духовці – це прекрасна італійська страва, віддалено схожа на запіканку з макаронами. Тільки набагато смачніша.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Панірувальні сухарі змішуємо з оливковою олією, додаємо сіль і перець, добре перемішуємо і викладаємо на дно форми для випічки. Відправляємо в розігріту до 190 С духовку на 5-10 хвилин до появи золотистої скоринки. Потім присипаємо половиною склянки тертого пармезану.
2. Баклажани нарізаємо дрібними шматочками і посипаємо натуральною морською сіллю ТМ «Salute di Mare». На тарілку укладаємо 2-3 шари паперового рушника, зверху викладаємо скибочки баклажана і відправляємо в мікрохвильовку на 10 хвилин, щоб підсушити. Потім охолоджуємо.
3. Запечений болгарський перець і томати збиваємо блендером до отримання однорідної маси.
4. У сковороді, яку потім можна буде відправити в духовку, розігріваємо ложку оливкової олії. Повністю остиглі баклажани обсмажуємо до рум’яної скоринки на великому вогні. Потім баклажани виймаємо, а в сковороду додаємо ще 1 ложку оливкової олії і обсмажуємо на ній подрібнені зубчики часнику з червоним перцем та орегано.
5. У сковороду додаємо пюре з томатів з перцем та 1 ч.л. натуральної морської солі. Збільшуємо вогонь до середнього і вливаємо 3,5 склянки води. Як тільки суміш закипить, кидаємо в сковороду спіральки, накриваємо сковороду кришкою і готуємо 15 хвилин. Час від часу перевіряємо густоту соусу – якщо він занадто густий, додаємо ще 0,5-1 склянку води.
6. Зверху на пасту висипаємо решту пармезану, викладаємо баклажани, додаємо сіль і перець. Гарненько перемішуємо, посипаємо зверху Моцареллою, спеченими панірувальними сухарями і випікаємо в духовці хвилин 10 (поки сир не розплавиться). Гарячу страву посипаємо подрібненим базиліком і подаємо до столу.
Смачного!