Більшість людей любить соковиті і ароматні шматки смаженого м’яса – американські стейки. Але як його приготувати вдома мало хто знає. ТМ «Salute di Mare» ділиться з Вами рецептом приготування соковитого і ароматного яловичого стейка.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Охолоджене м’ясо витягаємо з холодильника і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі, щоб воно нагрілося. Якщо у Вас заморожене м’ясо, то його потрібно розморозити – залишити на ніч у холодильнику і потім нагріти до кімнатної температури.
2. Шматок м’яса протираємо паперовим рушником (щоб воно було сухим) і розрізаємо на шматки від 3 до 4 см завтовшки залежно від бажаного ступеня підсмажування (для слабкої прожарки краще нарізати м’ясо 4 см завтовшки, для середньої – 3 см, в разі сильного прожарювання шматки повинні бути близько 2,5 см, але не тонше, бо тонкі шматки вийдуть не соковитими).
3. Натираємо шматки м’яса сумішшю морської солі ТМ «Salute di Mare» і чорного меленого перцю. Залишаємо м’ясо маринуватися 40 хвилин, щоб приправи розподілилися рівномірно.
Увага! При використанні натуральної морської солі стейк вийде більш соковитим і апетитним
Порада! Чорний перець краще використовувати свіжого помелу, він додасть м’ясу більш пікантний аромат
4. Перед смаженням змащуємо м’ясо декількома краплями рослинного масла, воно допоможе уникнути пересушування м’яса.
5. Прожарюємо м’ясо на розпеченій сковороді з товстим дном без масла. Спочатку смажимо м’ясо на великому вогні приблизно 1 хвилину, щоб сформувалася скоринка. Потім в залежності від бажаного ступеня прожарки потрібно регулювати і час приготування: 6-8 хвилин смаження м’яса на середньому вогні буде достатньо для отримання соковитого стейка з середнім ступенем прожарювання.
Порада! М’ясо необхідно постійно перевертати, кожну хвилину смаження. Це допоможе отримати неймовірно соковитий і ніжний стейк
Смачного!