Сьомга запечена в духовці
Запечена сьомга – це ніжне м’ясо, насичений смак і приємний аромат страви. Хочете дізнатися секретний рецепт її приготування? Шукайте всередині!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
Порада! Якщо у Вас заморожена риба, спочатку слід її розморозити – відправити в холодну воду прямо в упаковці, мінімум на 40 хвилин. По-іншому розморожувати не варто, інакше риба може втратити свою соковитість і смакові якості.
1. Сьомгу промиваємо під проточною водою, ретельно видаляючи забруднення і лусочки. Потім прибираємо всю зайву вологу з допомогою паперового рушника, саму тушку нарізаємо на 4 шматочка.
2. Готуємо маринад: змішуємо соус Теріякі, оливкову олію, 1 ч.л. тростинного цукру, натуральну морську сіль і всі спеції. Гарненько перемішуємо, щоб маринад був однорідної консистенції.
3. Шматочки сьомги укладаємо в міцний пластиковий пакет і заливаємо маринадом по всій поверхні. Зав’язуємо пакет, попередньо випустивши з нього зайве повітря, і відправляємо рибу в холодильник на кілька годин (в середньому, сьомга маринується 2-12 годин; час мариновки залежить від бажаної насиченості м’яса спеціями: чим довше час мариновки – тим більш насичений смак матиме рибка).
4. Замариновану сьомгу виймаємо з пакета і вкладаємо в форму для випікання. Маринад переливаємо з пакету в стакан і відміряємо приблизно чверть від загальної кількості. Поливаємо цієї чвертю шматочки сьомги, зверху посипаємо 1 ч.л. тростинного цукру і відправляємо рибу в розігріту до 170 С духовку на 20-25 хвилин. Перетримувати рибу в духовці не варто, вона може втратити соковитість.
5. Подаємо запечену сьомгу до столу з овочевим салатом, відварним рисом, рисовими макаронами або тушкованими овочами.
Смачного!