Тарталетки з рататуєм і чорізо
Не бюджетна, і в той же час дивно незвичайна закуска – тарталетки з начинкою із рататуя і чорізо. Щоб нікого не злякала назва, рататуй – це французьке рагу, а чорізо – іспанська свиняча ковбаса з паприкою. Поєднання кулінарних шедеврів різних європейських кухонь дозволить Вам дійсно вразити Ваших домочадців і гостей!
Інгредієнти: |
На 10 порцій:
|
Як приготувати:
1. Овочі вимиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Чорізо нарізаємо скибочками. Тісто залишаємо полежати 10 хвилин при кімнатній температурі.
2. Розігріваємо в каструлі оливкову олію та обсмажуємо в ній чорізо до хрускоту. Цибулю й овочі обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Кидаємо борошно, перемішуємо. Додаємо томатну пасту і 200 мл води. Доводимо масу до кипіння і готуємо її на повільному вогні 3-4 хвилини, помішуючи. Викладаємо овочі до чорізо, додаємо натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare» і чорний мелений перець.
3. Розігріваємо духовку до 200°C. 100 г вершкового масла розм’якшуємо при кімнатній температурі. Розгортаємо тісто та нарізаємо його квадратами. Кожен квадрат злегка змащуємо вершковим маслом. Викладаємо по 4 шматочки тіста внахлест в змащені олією формочки. Випікаємо тарталетки протягом 5 хвилин.
4. Розподіляємо по тарталетках начинку, випікаємо ще 5-8 хвилин. Даємо тарталеткам охолонути, потім виймаємо їх з формочок і подаємо до столу.
Смачного!