Справжній бренд української кухні – це вареники. В шматочку тіста півмісяцем захована начинка з українських традицій та історії. І навіть більше, ця страва з вареного тіста – справжня культурна спадщина українського народу.
Ліплять смакоту з пшеничного, гречаного, ячмінного, житнього борошна. А яка безмежна кількість начинок: ось Вам варенички з капустою, а можна з грибочками, карпатські з овечою бринзою, поліські з товченою квасолею. І звичайно традиційні, які полюбляють всі з картопелькою, смаженою цибулькою та шкварками.
Як приготувати найсмачніші традиційні вареники з картоплею?
Секрет перший: рецепт ніжного еластичного тіста, що не рветься.
- Розчиняємо морську сіль в теплій воді.
- З’єднуємо соду зі сметаною.
- В глибоку миску додаємо 2/3 від необхідної кількості борошна, теплу воду з сіллю та погашену соду сметаною. Замішуємо тісто, потроху додаючи залишки борошна. Тісто має бути еластичним та відставати від рук.
- Накриваємо миску с готовим тістом рушничком і даємо відпочити 30 хв в теплому місці.
Секрет другий: готуємо смачну картопляну начинку.
Для начинки: |
- картопля – 400 г
- цибуля – 2 шт
- соняшникова олія – 100 мл
- сало для шкварок – 200 г
|
- Картоплю відварити. Злити воду, після чого добре потовкти.
- Цибулю почистити, мілко порізати та на тихому вогні засмажити на соняшниковій олії до золотавого кольору.
- Сало нарізати кубиками та висмажити до світло-коричневого кольору.
- До товченої картоплі додати 2/3 смаженої цибульки та ще раз все інтенсивно потовкти. В кінці додати 2/3 шкварочок і останній раз все добре вимішати. Начинка готова!
Секрет третій: ліпимо пухкенькі варенички так, щоб не розварились.
- Тісто розкачуємо качалкою товщиною приблизно 4-5 мм. Склянкою діаметром 7 см вирізаємо кружечки.
- Начинки кладемо вдосталь, але відступаємо від країв по 3 мм і змочуємо їх трошки водою. Складаємо тісто з начинкою півмісяцем. Ручки притрушуємо борошном, великим та вказівним пальцем зліплюємо краї по колу.
- В каструлю діаметром 30 см з окропом занурюємо одразу 15-17 штук вареничків і варимо після спливання на поверхню 5-6 хв.
Готову страву здобрюємо смаженою цибулькою та шкварками.
Бренд Salute di Mare бажає Вам приємного апетиту!