Як приготувати стейк з яловичини
Традиційний американський стейк з яловичини – страва неймовірно апетитна і смачна. І досить проста у приготуванні. Скориставшись порадами ТМ «Морячка», Ви з легкістю приготуєте найсмачніший стейк, який Ви коли-небудь пробували:
Інгредієнти: | |
М’якоть яловичини без жилок і кісток – 1 кг
Чебрець – 1-2 гілочки
Розмарин – 1-2 гілочки
Оливкова олія
Натуральна морська сіль ТМ «Морячка» – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
|
Як приготувати стейк з яловичини:
1. Якщо у Вас охолоджене м’ясо, його необхідно залишити при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб воно нагрілося. Якщо ж заморожене, то спочатку його необхідно розморозити в холодильнику (8-10 годин), потім залишити при кімнатній температурі також на 2-3 години.
2. М’ясо обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо на шматочки: для сильного прожарювання по 2,5 см, для середнього – 3-3,5 см, для слабкого прожарювання – по 4 см. Кожен шматочок знову обтираємо паперовим рушником, щоб прибрати всю вологу.
3. Змащуємо кожен шматочок оливковою олією, посипаємо натуральною морською сіллю ТМ «Морячка» і чорним меленим перцем. Залишаємо маринуватися на 40 хвилин при кімнатній температурі.
Порада! Натуральна морська сіль вбере в себе всю зайву рідину з поверхні м’яса, завдяки чому Ви отримаєте соковитий стейк з хрусткою скоринкою
4. Прожарюємо шматочки яловичини на розпеченій сковороді з товстим дном: спочатку по 1 хвилині з кожного боку на великому вогні, щоб сформувати корочку, потім так само по 1 хвилині з кожної сторони на середньому вогні для рівномірного прожарювання всієї товщини стейків.
Смачного!