Яловичина Веллінгтон
Класичний рецепт яловичини Веллінгтон передбачає використання білих грибів. Але так як ми знаходимося не в Новій Зеландії, пропонуємо Вам відійти від канонів і спробувати більш реальний варіант – з печерицями.
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати:
1. Спочатку готуємо соус: цибулю та гриби очищаємо і нарізаємо кубиками. На рослинній олії спочатку обсмажуємо цибулю близько 5 хвилин, потім додаємо печериці та прожарюємо ще 8 хвилин. Тепер знімаємо масу з вогню, додаємо в неї порубану петрушку і печінковий паштет. Перемішуємо й охолоджуємо.
2. У мисочці змішуємо натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare» і чорний мелений перець. Шматок яловичини промиваємо під проточною водою, обсушуємо від вологи і натираємо спеціями. Потім на великому вогні прожарюємо м’ясо на краплі рослинної олії з обох сторін по 2 хвилини.
3. Тісто розділяємо на 2 квадратних пласта. Перший квадрат трохи розгортаємо, другу частину розгортаємо в пласт більшого розміру. Менший з пластів поміщаємо на деко, застелене пергаментним папером. На нього викладаємо грибний соус, зверху – обсмажене м’ясо. Накриваємо другим квадратом тіста і гарненько защипуємо краї.
4. Випікаємо яловичину «Веллінгтон» в розігрітій до 190 С духовці 30 хвилин. Подавати до столу можна як у теплому вигляді, так і в холодному.
Смачного!