Запечена індичка в духовці – смачна та красива страва, якою можна радувати і домочадців, і гостей. Особливо вишукано вона виглядатиме на новорічному і різдвяному столі
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Індичку гарненько промиваємо і обрізаємо останню фалангу крил. Очищаємо головку часнику, розрізаємо кожну часточку на половинки. На індичці робимо неглибокі розрізи ножем рівномірно по всій тушці і поміщаємо в них половинки часточок часнику.
2. Готуємо маринад: у мисочку наливаємо оливкову олію, змішуємо її з натуральною морською сіллю ТМ “Salute di Mare” і всіма спеціями, видавлюємо дві-три головки часнику за допомогою часникодавки і перемішуємо суміш.
3. Натираємо маринадом всю індичку зовні і зсередини. Потім укладаємо її в пакет і відправляємо в холодильник на кілька годин, краще – на ніч.
4. Деко застеляємо фольгою так, щоб можна було сміливо загорнути в неї птицю повністю. На фольгу викладаємо індичку грудкою вниз. Акуратно загортаємо тушку в фольгу.
5. Випікаємо нашу індичку в розігрітій до 220 С духовці півгодини. Потім зменшуємо температуру до 180 С і випікаємо ще 3 години. Після цього відкриваємо духовку, розгортаємо фольгу так, щоб верхня частина птаха була відкрита і шкірка змогла підрум’янитися. Підвищуємо температуру випікання до 220 С і випікаємо ще близько півгодини, час від часу перевіряючи, щоб індичка не пригоріла.
Смачного!