Запіканка з баклажанами і фаршем
У цьому рецепті Ви знайдете поради з приготування смачної запіканки з фаршем, в якій замість картоплі, рису і макаронів використовуються баклажани – і смачно, і незвично! Причому даний кулінарний шедевр запозичений з грецької кухні, і називається – “Грецька мусака”
Інгредієнти: |
Для запіканки:
Для соусу:
|
Як приготувати:
1. Баклажани нарізаємо кубиками, посипаємо морською сіллю ТМ «Salute di Mare» і залишаємо на півгодини в теплому місці, щоб з них виділилася зайва рідина.
2. Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Зелень обполіскуємо і дрібно рубаємо. Цибулю обсмажуємо на оливковій олії до золотистого відтінку. Потім до цибулі додаємо м’ясний фарш, солимо і перчимо за смаком, обсмажуємо хвилин 10-15.
3. Помідори бланшируємо і знімаємо з них шкірку. Потім м’якоть подрібнюємо в блендері до однорідної маси.
4. Баклажани промиваємо в холодній воді від солі і обсушуємо паперовим рушником від вологи. Потім обсмажуємо їх на оливковій олії, посоливши і поперчивши за смаком. Як тільки баклажани трохи підрум’яняться, додаємо до них томатне пюре з помідорів і тушкуємо суміш 5 хвилин на слабкому вогні. Потім додаємо зелень, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою.
5. Готуємо соус: на сухій сковороді розтоплюємо вершкове масло і злегка обсмажуємо в ньому борошно, безперервно помішуючи. Потім додаємо молоко, трохи солі і перцю. Помішуючи, готуємо соус до загусання. Потім вимикаємо вогонь.
6. Сир натираємо на дрібній тертці.
7. В форму для випічки укладаємо фарш і поливаємо його соусом. Зверху посипаємо половиною тертого сиру. Поверх нього укладаємо баклажани і посипаємо другою половиною сиру.
8. Випікаємо нашу запіканку 20-25 хвилин в розігрітій до 180 С духовці.
Смачного!