Жульєн з куркою та грибами – просто немає нічого смачнішого!!!
Жульєн – звучить дуже по-французьки! І правда, цей термін має французьке походження, а означає всього лише тоненько нарізані соломкою овочі для салатів або супів. Але ж нам цього мало – скажете Ви! А де м’ясо, кремова текстура соусу, аромат смажених грибів? Все буде і навіть більше! Так нехай пробачать нас французи, але ми не просто красиво наріжемо овочеву складову нашого жульєна, але і додамо йому ситності, неймовірного смаку і аромату.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Свіже куряче філе миємо, просушуємо паперовим рушником і ріжемо на шматочки товщиною не менше 2 см.
2. Порізане куряче філе смажимо всуху (без використання тваринного або рослинного жиру) на розпеченій сковорідці 5-7 хвилин постійно перевертаючи. Як тільки шматочки курки побіліють солимо натуральною морською сіллю мілкого помелу ТМ Salute di Mare, перчимо і додаємо спеції хмелі-сунелі. Знімаємо з вогню і залишаємо вистигати.
3. Свіжі печериці миємо, ріжемо на 4 частини і починаємо смажити. Сковорідка знову таки розпечена і без рослинної олії. Коли при такій термічній обробці гриби пустять сік, тушкуємо їх до повного випаровування рідини, постійно помішуючи. В кінці додаємо трохи рослинної олії, спеції хмелі-сунелі і натуральну морську сіль мілкого помелу ТМ «Salute di Mare» за смаком.
4. Чистимо дві великі цибулини, ріжемо її кубиками і смажимо в олії на повільному вогні до золотистого кольору.
1. Коли всі м’ясні та овочеві інгредієнти обсмажені, починаємо готувати вершковий соус. Він Вам точно нагадає класичний соус Бешамель, але без використання вершкового масла та жирних вершків. Так званий варіант ЛАЙТ. Візьміть каструлю на 2 л з діаметром не більше 20 см і поставте на стіл (так буде легше вимішувати соус і надати йому однорідності). Насипте в неї 4 ст. ложки з гіркою борошна і додайте 50 мл вершків. Інтенсивно перемішайте металевим віничком. Додайте ще 50 мл вершків і знову інтенсивно збиваємо. Такі маніпуляції проводимо для того, щоб не було борошняних грудочок в загальному обсязі соусу. Коли Ви додасте всі вершки, можна відправляти каструлю на вогонь.
2. Як тільки Ви поставили каструлю на вогонь, починайте додавати по черзі смажені гриби, курку, цибулю, при цьому постійно помішувати. Готуйте приблизно 20 хвилин до закипання і подальшого загуснення соусу Бешамель Лайт. Не знімайте Ваш жульєн з куркою та грибами з вогню завчасно: курка повинна добре проготуватися!!! Перевірте в кінці на сіль і якщо є бажання досоліть сам соус натуральної морської сіллю мілкого помелу ТМ «Salute di Mare».
Бренд Salute di Mare бажає Вам приємного апетиту!