Крем-суп з печериць
Про те, що таке крем-суп з печериць, знає практично кожен. І в даному рецепті Ви дізнаєтеся, як легко і швидко в домашніх умовах приготувати цю ніжну і легку першу страву.
Інгредієнти: |
На 6 порцій:
|
Як приготувати:
1. Печериці гарненько промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. 2 великих гриба відкладаємо вбік, у решти грибів відокремлюємо шляпки від ніжок. Ніжки нарізаємо досить крупно, відправляємо їх у каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на великий вогонь. Після закипання додаємо в каструлю дрібку чебрецю і часник, зменшуємо вогонь і варимо гриби під кришкою півгодини.
2. Шляпки грибів нарізаємо тонкими скибочками. У сковороді розігріваємо 1 ст.л. оливкової олії, відправляємо в неї гриби і трохи солимо. Прожарюємо гриби під кришкою на великому вогні 5 хвилин, час від часу струшуючи сковороду. Гриби в цей час випустять сік, який потрібно буде перелити в каструлю. Потім додаємо ще 1 ст.л. оливкової олії і обсмажуємо шляпки ще хвилин 10 без кришки, постійно помішуючи.
3. За 10 хвилин до кінця приготування грибних ніжок в каструлі витягаємо з неї чебрець з часником і засипаємо обсмажені грибні шляпки. З каструлі вичерпуємо 1 склянку бульйону і залишаємо суп варитися.
4. У цей час у сотейнику розігріваємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому борошно, безперервно помішуючи, 3 хвилини. Потім потихеньку заливаємо в сотейник грибний бульйон, постійно помішуючи вінчиком (щоб не утворювалися грудочки). Готуємо заправку ще 10 хвилин на слабкому вогні.
5. Якщо у Вас блендер з чашею, тоді в неї заливаємо весь суп і додаємо заправку з сотейника, збиваємо до отримання однорідної маси і повертаємо її назад в каструлю. Якщо ж у Вас погружний блендер, тоді прямо в каструлю додаємо заправку і рівномірно збиваємо суп до однорідності.
6. Далі знову доводимо крем-суп до кипіння і потихеньку вливаємо в нього вершки. Не доводячи до кипіння, додаємо натуральну морську сіль ТМ “Salute di Mare”, чорний мелений перець і прогріваємо крем-суп на мінімальному вогні ще кілька хвилин.
7. Перед подачею відкладені 2 великі печериці нарізаємо тонкими скибочками. У ступку відправляємо сухі гриби і дрібку чебрецю, подрібнюємо їх у борошно. Гарячий суп розливаємо по тарілках, зверху прикрашаємо скибочками печериць і гілочкою петрушки, посипаємо сухою сумішшю.
Смачного!