Лагман
Лагман – дуже смачна та ситна страва родом із Середньої Азії. Рецептів і варіантів лагмана можна знайти незліченну кількість. Причому лагман може бути як першою стравою (з бульйоном), так і другою – смачною локшиною з начинкою. Даний рецепт – це лагман по-узбецьки, ситний і поживний супчик.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Цибулю, моркву, картоплю і редьку нарізаємо невеликими кубиками. Помідори обшпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. М’якоть нарізаємо теж невеликими кубиками. Болгарський перець нарізаємо соломкою. Стручки квасолі ріжемо на шматочки (по 3 см кожен). Часник і перець чилі подрібнюємо.
2. Баранину розрізаємо на тоненькі смужки і обсмажуємо їх на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Засмажуємо на великому вогні до рум’яної скориночки, потім додаємо цибулю і смажимо до появи золотистого відтінку. Після цього додаємо моркву, квасолю і редьку. Потім додаємо натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare» і спеції. Перемішуємо, робимо слабкий вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо.
3. Через хвилин 10 додаємо часник, помідори та картоплю. Перемішуємо і потихеньку підливаємо киплячу воду (її кількість залежить від того, наскільки густий суп Ви хочете отримати). Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.
4. Окремо відварюємо лагманну локшину. Перед подачею до столу в тарілку викладаємо локшину, зверху на неї виливаємо підливу і посипаємо подрібненою зеленню.
Смачного!