Легкий курячий бульйон
Курячий бульйон – це незамінна річ на кухні будь-якої господині. Він дуже легкий, смачний і ароматний, і до того ж, дуже універсальний в застосуванні: його можна вживати як самостійну страву, а також можна використовувати як основу для супів. ТМ «Salute di Mare» відкриває Вам секрети приготування смачного і прозорого курячого бульйону…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Курячу тушку вимиваємо і кладемо у велику каструлю. Заливаємо холодною водою.
Порада! Курку для бульйону краще вибирати найкращої якості. Ідеально – це домашня курка. Але найголовніше – у жодному разі не морожена!
2. Моркву і цибулину очищаємо від лушпиння, гарненько промиваємо і відправляємо в каструлю цілими, овочі додадуть гарний золотавий відтінок бульйону.
3. Ставимо каструлю на великий вогонь і стежимо за нею, щоб не пропустити момент закипання. Перед закипанням бульйону робимо маленький вогонь, і поступово знімаємо весь шум, що утворюється на поверхні. Залишаємо бульйон варитися на слабкому вогні.
4. Через 20-30 хвилин після закипання овочі витягаємо з бульйону і прибираємо в сторону. Залишаємо бульйон варитися ще на годину.
5. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо в бульйон натуральну морську сіль Середню ТМ «Salute di Mare».
6. Для того, щоб бульйон був абсолютно прозорим, після варіння витягаємо з нього курку і проціджуємо сам бульйон крізь дрібне ситечко або складений в декілька шарів марлевий прошарок.
Бульйон готовий! Його можна використовувати як основу для різноманітних супів, а можна подавати як окрему страву, посипавши меленим чорним перцем і рубаною зеленню.
Смачного!