Неймовірно насичений аромат, фантастично смарагдовий колір і, звичайно, пікантний смак викликає безмежний захват у справжніх поціновувачів італійської кухні соус Песто.
Соус родом з Лігурійського узбережжя, а перша офіційна згадка про нього датується 1865 р.
Спочатку суміш тертого базиліку і оливкової олії застосовували селяни Північно-західної Італії як лікувальну мазюку від екзем і укусів кліщів. Але щасливий випадок, шматок хліба, відмінний апетит і цікавість перетворили лікувальне зілля в справжній шедевр італійської кухні.
Дослівно pesto з італійської означає розтирати, товкти, подрібнювати. За класичним рецептом розтирати в мармуровій ступці товкачем необхідно наступні інгредієнти: молодий лігурийский базилік, сир Парміджано Реджано і Пекоріно, часник, кедрові горішки, морську сіль. В кінці додають оливкову олію прямого віджиму і соус готовий.
З латинської базилік перекладається як “пахощі, гідні королів”. Соус Песто не тільки виглядає естетично красиво, але і однозначно загострює нюх до легкого запаморочення.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
Якщо у Вас не виявилося мармурової ступки, скористайтеся блендером. Відправте всі інгредієнти, окрім оливкової олії, в блендер відразу. І при отриманні однорідної зеленої пасти починайте потроху додавати оливкову олію. Вуаля! Соус Песто готовий!
Як не дивно, рекомендуємо Вам експериментувати з інгредієнтами! Ось, наприклад, німці використовують замість базиліка черемшу, що нам українцям дуууже імпонує! При відсутності кедрових горішків можете використати більш дешеві кеш’ю, мигдаль або волоський горіх. Ну а якщо не знайдете овечий сир Пекоріно – сміливо і повністю замінюйте на Парміджано. Запевняємо Вас – буде смачно!
Бренд Salute di Mare бажає Вам приємного апетиту!