Квашена капуста з сіллю
Якщо заквасити капусту з морською сіллю, вона вийде смачною і дивно хрусткою. Як це зробити – читайте далі…
Інгредієнти: | |
Білокачанна капуста пізніх (зимних) сортів – 1,5 кг Морква – 300 г
Натуральна морська сіль ТМ «Морячка» – 2 ст.л.
Цукор – 1 ст.л.
Дуже холода кип’ячена вода – 1 л
|
Як заквасити капусту з сіллю:
1. Капусту шаткуємо. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Перемішуємо капусту з морквою і злегка віджимаємо її, видавлюючи зайвий сік.
2. Укладаємо капусту з морквою в 2,5 банку дуже щільно, не дістаючи до верху банки приблизно 5 см.
3. Засипаємо в банку натуральну морську сіль ТМ «Морячка» і цукор. Зверху акуратно заливаємо воду так, щоб вона була в один рівень з капустою.
Порада! Секрет хрусткої капусти – у використанні саме морської солі для її квашення. Морська сіль містить в собі близько 4 десятків різноманітних мінералів, які зберігають соковитість і хрустку текстуру капусти, а також запобігають передчасному її перекисанню
4. Банку покриваємо марлею, складеною в кілька шарів. Протягом 3 днів зберігаємо банку в теплому місці, двічі на день протикаємо капусту дерев’яною ложкою до самого дна, це необхідно для доступу кисню. Потім зберігаємо її в холодильнику.
Порада! Перед вживанням в капусту можна додати нарізану цибулю і трохи рослинної олії
Смачного!