Така популярна заготівля на зиму як лечо вважається споконвічно угорською стравою. Цей смачний салат можна подавати як закуску, як приправу до м’ясних страв, а також його можна використовувати для приготування супів і борщів.
Час приготування — 6 год
Кількість порцій — 12
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Перець ретельно вимиваємо і відчищаємо від насіння. Для лечо краще всього підходить м’ясистий товстостінний перець і найчастіше використовується перець червоного кольору, для більш яскравого забарвлення страви.
2. Нарізаємо перець смужками близько сантиметра.
3. Готуємо соус: томатне пюре, олію, оцет, спеції, цукор і крупну морську сіль ТМ «Salute di Mare» нагріваємо в каструлі. Томатне пюре можна взяти готове, а можна зробити самостійно. Для приготування томатного пюре необхідно 1 кг помідорів очистити від шкірки і подрібнити в блендері.
4. Коли соус закипить, додаємо в нього перець і кип’ятимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Після цього його можна розкладати по чистих сухих банках. Швидше за все, весь обсяг відразу не влізе в каструлю, так що його можна класти двома партіями — коли одна частина буде готова, розкласти її по банках, а в соус, що залишився покласти другу партію.
5. У банки перець укладаємо досить щільно, а потім заливаємо гарячим соусом, щоб він покрив перець. Закриті банки залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Зберігати лечо потрібно в прохолодному місці.
Смачного!