В’ялені помідори
В’ялені помідори завдяки своєму незвичайному пікантному смаку стали дуже популярними. Вони внесли різноманітність у звичні страви, адже в’ялені томати чудово поєднуються з салатами, м’ясом, макаронами і рибою. Їх можна використовувати у приготуванні піци і ароматного хліба.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Розігріваємо духовку до 130 С.
2. Попередньо вимиті помідори розрізаємо вздовж на половинки.
3. Виймаємо з половинок помідорів м’якоть (м’якоть можна використовувати для томатного соусу) за допомогою ножа або чайної ложки.
4. Деко збризкуємо оливковою олією. Змішуємо в мисці крупну морську сіль ТМ “Salute di Mare” і часник. Крупна морська сіль ідеально підходить для засолювання, маринадів, приготування перших страв, а також для процесу варіння круп і макаронних виробів. На невеликій відстані один від одного розкладаємо помідори зрізом вгору. Рівномірно посипаємо їх поверхню сумішшю морської солі і часнику. Збризкуємо ще оливковою олією. Зверху трохи посипаємо травами (бажано свіжими) – чебрецем, базиліком, розмарином. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 3 години (стежимо щоб томати не пригоріли).
5. Після того як помідори спечуться, щільно викладаємо їх в банку, перекладаючи шари пластинками нарізаного свіжого часнику і листям свіжого базиліка (чебрецю або розмарину).
6. Вміст заливаємо оливковою олією. Можна для гостроти зверху викласти кілька пекучих перців.
7. Щільно закриваємо кришкою і даємо настоятися в холодильнику пару днів. Зберігати в’ялені помідори можна до півроку.
Смачного!