Як приготувати мариновані огірки
Мариновані огірки – прекрасні зимові ласощі, що легко і просто заготовити в період огірків. А от як зробити огірочки хрусткими – вам розповість ТМ «Морячка»…
Інгредієнти: | |
На 1 літрову банку:
Свіжі огірки – 0,5 кг
Часник – 2 зубчика
Перець чорний горошком – 4-5 горошин
Парасольки кропу – 2 шт.
Листя смородини – 2 шт.
Лист хріну
Вода – 1 л
Натуральна морська сіль ТМ «Морячка» – 0,5 ст.л.
Цукор – 0,3 ст.л.
Зерна гірчиці – 1 ч.л.
Оцет – 1 ст.л.
|
Як приготувати маріновані огірки:
1. Огірки гарненько промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 години.
2. У стерилізовану банку відправляємо зелень, перець, зерна гірчиці і часник. Потім рівномірно укладаємо чисті огірочки.
3. У каструлі кип’ятимо воду, додаємо в неї цукор і натуральну морську сіль ТМ «Морячка». Як тільки маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо до нього оцет.
Порада! Використання саме морської солі – і є секретний інгредієнт для того, щоб мариновані огірочки були твердими і хрусткими. Вся справа в тому, що морська сіль зберігає в собі до 40 мінералів і не містить будь-яких нерозчинних домішок, що сприяє отриманню соковитих хрустких огірочків і запобігає вірогідності їх перекисання
4. Маринад заливаємо в банку, потім стерилізуємо її в киплячій воді 5 хвилин з моменту закипання.
5. Банку закриваємо кришкою і перевертаємо її догори дном до повного охолодження. Потім перевертаємо її і відправляємо в темне місце з кімнатною температурою на зберігання.
Смачного!