Власне виробництво натуральної морської солі ТМ «Salute di Mare» і ТМ «Морячка» включає наступні етапи, що забезпечують постійну високу якість виробленої продукції:
Етапи виробництва морської харчової солі
У басейні Чорного моря на території України (Кінбурнська коса) знаходиться каскад солоних озер, який самою природою призначений для появи натуральної солі у світ: Чиста морська вода на початку весни (коли розтанув лід) спочатку потрапляє в так звані підготовчі озера – ланцюг солоних озер, по яких вона поступово рухається. За час її руху всі домішки, які знаходяться в солоній воді (гіпс, крейда тощо) випадають на дно, а також під впливом сонця і вітру частина води випаровується, тим самим підвищуючи рівень концентрації солі в самих озерах.
Після підготовчих озер солона вода переміщається в садочні озера, саме в них відбувається випадання кристалів солі в осад: Рапа (солона вода) має вже достатню концентрацію солі для того, щоб в ній утворювалися кристали солі і просідали на дно озера. Також даному процесу сприяє товщина води в садочних озерах, яка становить 35-40 см і постійно регулюється (в період засухи вода подається в садочні озера, а в період дощів – навпаки, викачується з них). Таким чином, до кінця літа вся сіль з морської води осідає на дні озера, а зайва вода випаровується під впливом сонця і вітру. Залишається тільки пласт солі на дні озера.
Садочні озера мають спеціально створене рівне гладке дно – для полегшення процесу збору морської солі: Коли води в садочних озерах вже не залишилося, в них запускаються спеціальні комбайни для збирання солі з дна. Комбайни збирають морську сіль у великі купи, в яких сіль відстоюється і чекає відправки на калібрування і дроблення. Важливим є той факт, що морська сіль практично не очищається. Завдяки своїй «подорожі» крізь каскад підготовчих озер, в даному продукті відсутні домішки важких солей, крейда, гіпс і т.д. Також завдяки відсутності штучного очищення вже готової солі в ній зберігаються всі мінерали, закладені природою (до 40 мікро-та макроелементів).
Зібрані купи солі завантажуються в автомобілі і транспортуються на завод:
На заводі з виробництва морської солі продукція проходить дроблення згідно з розміром помелу (крупна сіль, середня або дрібна), також проходить процес йодування (збагачення йодом) для виробництва йодованої солі, або збагачується сухою морською ламінарією для виробництва солі з ламінарією.
Перед фасуванням вся сіль ТМ «Salute di Mare» та ТМ «Морячка» проходить остаточний контроль якості (! Також контроль якості здійснюється на кожному етапі виробничого процесу) на відповідність харчової солі всім нормам і стандартам (ТУ У).
Потім сіль фасується в упаковку: картонну, м’яку поліпропіленову, сільнички або млинки.
Для постійного вдосконалення продукції і підтримки безкомпромісної якості натуральної морської солі ТМ «Salute di Mare», ми завжди відкриті до діалогу зі споживачами, партнерами і конкурентами!
Ви можете поставити запитання експерту в режимі «Онлайн» з пн-пт, 09-00 до 18-00. Поставити питання >>>