Приготувати таку красу зовсім нескладно, маючи бажання, запас часу і необхідні інгредієнти. В даній статті приведена не тільки технологія, а й покрокові фотографії, і необхідні поради.
Про користь і шкоду хліба як продукту харчування зараз говорять багато. Після численних досліджень вчені дійшли до цілком логічних висновків, що хліб дійсно несе користь для організму. Але за умови, що хліб домашній, приготований власними руками і тільки з кращих інгредієнтів.
І нехай даний хлібець не виглядає абсолютно натуральним (адже побутує думка, що чим «натуральніше», сіріше відтінок – тим краще), не варто лякатися яскравих кольорів: в рецептурі використовуються тільки свіжі овочі і зелень. Ніяких барвників в них немає, тільки натуральний колір.
При бажанні і наявності Ви можете замінити свіжі інгредієнти на сушені – сушений шпинат, сушену паприку і гарбуз.
Окремо хотілося б відзначити присутність в інгредієнтах саме морської солі, а не звичайної кам’яної. Це обумовлено тим, що морська сіль є натуральним продуктом по методу видобутку і виробництва: вона не очищується хімічними речовинами, в неї не додаються які-небудь некорисні добавки, і зберігається природний набір корисних речовин (морських мінералів) – близько 40!
Прикладом такої солі на ринку України є асортимент морської солі ТМ «Salute di Mare» – вироблена в Херсонській області під впливом південного сонця і вітру, морська сіль ТМ «Salute di Mare» принесе не тільки дивовижний смак Вашому хлібу, а й корисні мікро- і макроелементи для Вашого здоров’я!
Дізнавшись секрети вибору інгредієнтів для корисного хліба, давайте тепер перейдемо до найцікавішого – Майстер-класу з приготування!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати:
1. Борошно просіваємо і змішуємо з дріжджами і морською сіллю ТМ «Salute di Mare». Отриману суміш гарненько перемішуємо до однорідності і ділимо на 3 частини.
2. Для зеленого хліба відправляємо в блендер шпинат, заливаємо його оливковою олією і 100 мл води. Подрібнюємо, потім отримане пюре змішуємо з першою частиною борошняної суміші. Замішуємо тісто однорідного відтінку і залишаємо на 1 годину в теплому місці для підйому тіста.
3. Для отримання червоного хліба червоний болгарський перець бланшируємо, змішуємо з меленою паприкою і 120 мл води. За допомогою блендера отримуємо червоне пюре і змішуємо його з другою половиною борошняної суміші. Знову-таки замішуємо однорідне тісто і залишаємо на годину в теплому місці для підйому.
4. Для отримання жовтого хліба запечений гарбуз змішуємо блендером з 70 мл води. Отримане пюре змішуємо з третьою частиною борошняної суміші, замішуємо тісто однорідного кольору і залишаємо його в теплому місці для підйому.
5. Як тільки всі три тіста підійшли, відщипуємо від них по однаковому шматочку залежно від того, якого розміру хліб Ви хочете отримати. Або можна розкачати всі три тіста цілком – тоді вийде одна велика буханка домашнього хліба.
6. На присипаній борошном поверхні розгортаємо довгі «ковбаски».
7. Верхні кінці «ковбасок» з’єднуємо і плетемо нещільну косичку. На фото плетіння досить щільнувате, можете зробити слабкіше або ще щільніше за бажанням. Нижні кінці так само скріплюємо.
8. Майбутній хлібець накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці на півгодини.
9. Перед випіканням верх змочуємо невеликою кількістю води і кожен колір тіста посипаємо своїм видом зерен на Ваш смак.
10. Випікаємо домашній кольоровий хліб в розігрітій до 220 С духовці 30-35 хвилин. Потім охолоджуємо і подаємо до столу.