Користь морської солі
З точки зору медиків сіль циркулює в організмі людини у вигляді розчину, без якого неможливе нормальне функціонування жодного органу…
Відсутність води і солі призводить до зневоднення клітин людського організму, і вони гинуть. Для поповнення запасів цього неорганічного елемента Ваші внутрішні резерви не підійдуть! NaCl (натрій хлор або сіль) надходить в наш організм як у чистому вигляді, так і з споживанням рослинної і тваринної їжі. Він міститься навіть в самих солодких ягодах і фруктах!
На жаль, більше 80% добової норми солі людина отримує в завуальованій формі у вигляді промислових продуктів, так звана «прихована сіль». При цьому, ми не забуваємо про сільнички на наших столах, і рясно солимо страви, тим самим збільшуючи дозу споживання солі до 15 г на добу!
Слід зауважити, що рекомендована норма солі Всесвітньою організацією охорони здоров’я складає від 4 до 6 г на день
Як же вирішити проблему, з мінімальними втратами і витратами, а головне без погіршення смаку улюблених страв?
Вам на допомогу прийде натуральна морська сіль. Цей нерафінований продукт є результатом природних процесів. Морська вода випаровується під впливом сонця і вітру в штучних басейнах, створених близько захищеної берегової лінії. Морська сіль проходить мінімальну кількість стадій обробки, що забезпечує збереження її найціннішого мінерального складу. Крім звичного нам NaCl, до складу морської солі входить цілий ряд незамінних мікро- і макроелементів, про користь яких важко не написати:
Калій і натрій (К + Na) – основне призначення є нормалізувати водно-сольовий баланс клітин людського організму, підтримувати кислотно-лужний баланс і осмотичну концентрацію крові.
Хлор (Cl) входить до складу позаклітинної рідини, бере участь в утворенні соляної кислоти залозами шлунка, регулює осмотичний тиск.
Кальцій (Са) бере участь у згортанні крові, підтримує нормальний серцевий ритм, регулює ферментну активність, бере участь у скороченні м’язів, забезпечує міцність кісток.
Залізо (Fe) бере участь у кровотворенні, диханні, окислювально-відновних реакціях та імунобіологічних процесах.
Магній (Mg) сприяє активації ферментів і утворенню білків, розслабленню серцевого м’яза, знімає збудження в нервових клітинах.
Цинк (Zn) допомагає клітинам підшлункової залози виробляти інсулін, бере участь у жировому, білковому і вітамінному обміні, синтезі ряду гормонів.
Йод (I) відіграє важливу роль в утворенні гормону щитовидної залози – тироксину.
Марганець (Mn) – бере участь в окислювальних процесах, обміні жирних кислот, і контролює рівень холестерину.
Селен (Se) уповільнює процеси старіння, зміцнює імунітет, є природним антиоксидантом, допомагає засвоєнню йоду.
Мідь (Сu) бере участь у синтезі червоних кров’яних тілець, колагену (відповідає за пружність шкіри), оновленні шкірних клітин, сприяє правильному засвоєнню заліза.
Завдяки унікальному складу, морська сіль є ще й природним антигістаміном, що забезпечує зменшення алергічних і запальних реакцій, накопичення слизу. Морська сіль допомагає правильно функціонувати нервовим клітинам, що гарантує ефективну обробку інформації одержувану мозком. Крім цього, використовуючи у своєму щоденному раціоні саме морську сіль, Ви зміцнюєте імунну систему, що знижує ризик захворюваності і підвищує рівень енергії в організмі.
Використовуйте морську сіль і будьте здорові!