Добова норма солі для людини
Всесвітня Організація Охорони здоров’я рекомендує вживати 6 грам солі на добу. А інші джерела наполягають на 1,5 грамах, тому як більшість продуктів вже містять сіль. Чому така різниця?
Вживання 6 грам харчової солі в день здатне задовольнити потреби організму без будь-якої шкоди для нирок.
Але це не означає, що можна сміливо додавати харчову сіль до страв, так як дана кількість – сумарна з усіх джерел. Інакше висловлюючись, з усієї їжі, споживаної протягом доби.
А різні продукти харчування містять різну кількість солі в своєму складі: якщо крупи і макарони практично не містять сіль, то копченості, сири і соління, чіпси і різні снеки, кетчупи та майонези містять її у великій кількості.
Таким чином, залежно від раціону харчування людина може вживати як 6 грам солі в день, так і всі 15. Отже, якщо добова норма солі становить 6 грам, то необхідно стежити за характером їжі і пам’ятати, що пересолені продукти не несуть нічого доброго для здоров’я. І якщо Ви плануєте з’їсти солону рибку або маринований огірочок, то гарнір краще приготувати взагалі без солі.
Тим не менш, якщо харчуватися правильно, виключити з раціону снеки, чіпси, напівфабрикати і т.д., то можна сміливо додавати сіль при приготуванні страв, не боячись за наслідки.
Важливим моментом також є і якість самої солі. Згідно з науковими дослідженнями, морська сіль несе більше користі організму, ніж кухонна кам’яна. Вона виробляється природним шляхом, не проходить хімічного очищення і зберігає у своєму складі цілий ряд мінералів, корисних для здоров’я.
Тому при виборі кухонної солі варто віддавати перевагу більш корисній та якісній. Прикладом такої солі на ринку України виступає натуральна морська сіль ТМ «Морячка» – вироблена самою природою в чорноморському басейні, харчова сіль ТМ «Морячка» прикрасить смак Ваших страв і подарує Вашому організму всю користь морських мінералів!
Вибирайте продукти правильно, цим Ви підтримаєте і зміцните власне здоров’я!