Всі знають про користь квашеної капусти! Вона містить вітаміни С і К, вітаміни групи В, калій, залізо і багато інших корисних речовин. Квашена капуста підвищує апетит, посилює секреторну діяльність шлунка, виконує функцію сечогінного засобу. Рецепт квашеної капусти простий – перетерти капусту з сіллю і дати їй трохи заграти… Але от як квасити капусту, щоб вона була хрусткою і соковитою???
Хрускіт готової квашеної капусти може, звичайно, і залежить від фаз місяця, емоційного стану господині чи інших факторів, якими рясніє простір Інтернету, але секрет в іншому…
Як відомо, йодована сіль для консервування, закваски, соління зовсім не придатна, так як штучний йод робить овочі м’якими і погіршує їх смак. Звична всім кам’яна сіль – звичайний консервант, що не гарантує вдалу і смачну засолку.
Морська сіль в порівнянні зі звичайною кам’яною містить більше 40 мікро- та макроелементів, які роблять капусту соковитою, хрумкою і більш корисною. Крім того, в морській солі в 28 разів менше шкідливого нерозчинного осаду, що дозволяє довше зберігати капусту, перешкоджаючи її передчасне перекисання.
Чи варто боятися йоду в морській солі? Звичайно ж, ні! На відміну від штучно йодованої солі, йод в морській солі знаходиться в природній формі, тому не призводить до підривання банок і втрати смакових якостей капусти та інших овочів при квашенні або консервації.
При заквасці, солінні та консервуванні морська сіль забезпечує рівномірне просолювання і зберігає справжній смак продуктів.
Серед розмаїття солі на прилавках супермаркетів представлена корисна натуральна морська харчова сіль торгової марки Salute di Mare (Салюте ді Маре), яка пропонує морську сіль різного помелу, а також йодовану і з додаванням ламінарії.
Морська сіль ТМ «Salute di Mare» виробляється природним шляхом під впливом сонця і вітру в чорноморському басейні України. У ній повністю відсутні хімічні добавки і органічні домішки (без камінців, бруду і т. д.). Завдяки природному способу видобутку і мінімальною кількістю стадій обробки в ній зберігається максимум корисних речовин (K, Mg, Ca, Fe, Zn і т. д.).
Назва «Salute di Mare» (Салюте ді Маре) в перекладі з італійської означає «здоров’я моря», що знаходить своє підтвердження в складі морської солі.
З морською сіллю ТМ «Salute di Mare» ваша консервація буде корисною, смачною і хрусткою!