Не секрет, що магазинні соуси містять масу хімічних добавок. Тому набагато корисніше готувати їх самому з найкращих інгредієнтів. Спеціально для Вас ТМ «Salute di Mare» підготувала домашні соуси, які легко і швидко приготувати вдома.
Соусів існує дуже багато. Деякі з них готувати легко, приготування інших вимагає часу і зусиль. І якщо Ви вирішили перейти на здорову альтернативу тим соусам, які продаються в магазині, Вам краще почати з простих рецептів, які готувати легко і швидко з більш ніж доступних інгредієнтів.
Попереджаємо відразу, що найпопулярніший соус – майонез – готувати досить складно і в нашій добірці його рецепт відсутній.
А в даній статті знаходиться підбірка легких рецептів різноманітних соусів для приготування в домашніх умовах:
Змішуємо склянку йогурту без добавок з двома столовими ложками лимонного соку. Додаємо половинку пучка кропу і натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare».
2. Кисло-солодкий соус
В склянку натурального йогурту без добавок або сметани додаємо дрібно нарізані яблуко і солоний огірок. Додаємо чайну ложку гірчиці, чорний мелений перець і натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare».
3. Соус карі
Дрібно нарізаємо яблуко, змішуємо зі склянкою натурального йогурту і порошком карі.
4. Пікантний соус
Змішуємо склянку сметани зі столовою ложкою хріну.
5. Соус до смаженого м’яса
Дрібно нарізаємо помідор, пір’я зеленої цибулі, півпучка кропу. Змішуємо зі склянкою сметани, додаємо натуральну морську сіль ТМ «Salute do Mare» і чорний мелений перець. За бажанням можна додати товчений зубчик часнику.
6. Соус до птиці
Змішуємо склянку кефіру або натурального йогурту зі столовою ложкою лимонного соку, додаємо трохи соусу чилі і дрібку натуральної морської солі.
7. Соус до риби
Змішуємо склянку сметани з декількома столовими ложками соєвого соусу.
1. Для того, щоб домашні соуси були дійсно корисними, для їх приготування необхідно вибирати найкращі і свіжі інгредієнти. Те ж стосується і простої харчової солі.
2. Найкраще готувати соуси безпосередньо перед обідом або вечерею, і в тій кількості, яка необхідна для застілля. Тобто найкорисніші соуси – тільки свіжі.
3. Зберігати соуси, які залишилися після обіду, необхідно в чистому закритому посуді в холодильнику.
Смачного!