Майонез став найпопулярнішим соусом ще кілька десятиліть тому. Але зараз багато сімей відмовляються від придбаного в магазині, і не лінуються готувати домашній майонез власноруч. Якщо і Ви хочете отримати не тільки смак, але і користь від цього соусу, дана стаття для Вас.
Звичайно ж домашній майонез – це в першу чергу користь для здоров’я, адже він не містить будь-яких хімічних речовин, на відміну від придбаного. І по-друге, це – дійсно смачний майонез, причому його смак залежить від Вас! Ви можете зробити його як ніжним, так і пікантно-гострим, всього-навсього додавши певні інгредієнти.
А тепер давайте дізнаємося рецепт домашнього майонезу…
Інгредієнти:
1. У мисочку вливаємо яєчний жовток, додаємо до нього натуральну морську сіль ТМ “Salute di Mare”, гірчицю і гарненько збиваємо вінчиком або блендером.
2. По чайній ложечці додаємо оливкову олію, не припиняючи збивання.
3. Як тільки олія з жовтками утворить однорідну масу, додаємо оцет і знову збиваємо. Якщо майонез вийшов дуже густим, можна додати ложку теплої води.
Домашній майонез готовий!
1. Для класичного рецепту використовується тільки жовток, але за власним смаком Ви можете замінити його цілим яйцем, або декількома перепелиними яйцями.
2. Якщо Ви любите більш кислуватий соус, то потрібно додати трохи більше оцту. Якщо ж пікантно-гострий, то просто додайте трохи більше гірчиці.
3. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
4. Домашній майонез зберігається до двох тижнів у щільно закритій упаковці і в холодильнику.
5. Для додавання максимуму користі Вашому майонезу, необхідно використовувати тільки свіжі і високоякісні продукти: яйця повинні бути домашніми, а сіль краще вибрати саме морську – адже в ній зберігається до 40 мінералів моря і відсутні будь-які домішки (на відміну від кам’яної солі).
Вибирайте правильні продукти і будьте здорові!