Спеції додають страві неповторний смак і яскравий аромат – це ні для кого не секрет. Особливих успіхів в чаклунстві збагачення смакових і ароматних відчуттів страв домоглися італійці.
Так уже склалося історично, що в часи Римської імперії різноманітні ароматні трави і пікантні приправи були завезені з Південної Африки до Європи. Заморські прянощі полюбилися всім народам Західної Європи, а завдяки гірській місцевості і теплому клімату Італія стала перлиною вирощування пряних трав, що вплинуло і на традиційну італійську кухню. Навіть у наші дні неможливо собі уявити піцу без ароматного базиліка або пасту без запашного орегано, адже в Італії саме приправи відіграють головну роль в кулінарії!
З усього неймовірного різноманіття ароматних трав особливої популярності добилися лише деякі, а саме – базилік, орегано, чабер, часник і зелена цибуля. Це й не дивно, адже всі вони мають свій неповторний, яскравий і незабутній аромат, завдяки яким смак страв розкривається новими нотками. Давайте ж дізнаємося особливості кожної з цих пряностей:
Орегано – володіє тонким запахом і дуже ніжним смаком, завдяки яким чудово поєднується з рибою, грибами, сирами, яйцями та птицею.
Базилік – терпка трава з дуже привабливим гіркувато-освіжаючим ароматом. Базилік здатний перетворити смак і аромат страви, додавши їй свіжі, пікантні, морські нотки. Ідеально підходить до супів, соусів, салатів, особливо в поєднанні з помідорами.
Чабер – володіє пряним пікантним ароматом і на смак чимось схожий на болгарський перець. Чудово підкреслює смак овочів, шинки і вершкового сиру.
Часник – зі смаком і ароматом часнику знайомий, напевно, кожен. Його привабливий аромат додає страві збуджуючі апетит нотки і розкриває смак соковитого м’яса та пікантного сиру. Особливо гарний у соусах, м’ясних і грибних стравах.
Цибуля – її смак та аромат також знайомий практично всім. Він надає будь-яким стравам вишукану гостринку і робить аромат багатшими. Використовується для приготування практично всіх страв.
Кожна з перерахованих вище пряностей здатна повною мірою збагатити смак і аромат навіть простого овочевого салату. До того ж в одну страву можна додавати не один вид ароматної трави, а декілька, і навіть всі разом. У такому випадку Ви отримаєте незвичайно багатовимірний, освіжаюче-пікантний, ніжний і водночас притягуючий аромат Вашої страви, насолода від багатого смаку якої залишиться незабутньою.
Саме для створення таких незабутніх страв ТМ «Salute di Mare» створила новинку – натуральну морську харчову сіль з сушеними італійськими травами в млинку. З нею Ви легко зможете в кілька рухів додати Вашій страві неповторний аромат морської солі і суміші сушених італійських трав – базиліка, орегано, чабера, часнику і зеленої цибулі.
Не бійтеся експериментувати, урізноманітнюйте смак і аромат Ваших страв разом з Морською сіллю з сумішшю італійських трав в млинку ТМ «Salute di Mare»!