Морська сіль підходить не тільки для додання стравам солонуватого смаку. З її допомогою також можна маринувати страви, засолювати і навіть запікати в солі! Читайте далі як запекти рибу в солі.
По-перше, в ній можна маринувати страви ► використовуючи морську сіль крупного помелу, можна з легкістю замаринувати м’ясний шашлик, скумбрію, лосось або оселедець в домашніх умовах;
По-друге, засолювати страви ► так можна приготувати домашнє сало і червону рибу
І по-третє, запікати в солі ► таким способом можна запікати рибу, м’ясо, птицю та овочі. І ось про це давайте детальніше.
Такий рецепт приготування зустрічається в багатьох кухнях світу, але особливо часто – в Середземноморській, де свіжу рибу і морську сіль можна знайти в достатку.
Рецепт запікання риби в морській солі неймовірно простий і не потребує будь-яких кулінарних талантів або хитромудрих інгредієнтів. Цей метод приготування найкраще підходить для морської риби, на зразок дорадо, сібасу або морського окуня.
Інгредієнти:
1. З риби видаляємо нутрощі і зябра. Голову, хвіст і плавники залишаємо на місці. Щодо луски немає єдиної вимоги – її можна як очистити, так і залишити – на якість і смак готової рибки вона не вплине. Тушку гарненько промиваємо під проточною водою і зовні, і всередині. Потім витираємо її від зайвої вологи паперовим рушником.
2. Всередину рибки укладаємо кружечки лимона, цибулі, горошини, лавровий лист, зелень і цедру (вона додасть більш насичений аромат).
3. Яєчні білки злегка збиваємо вінчиком. Морську сіль ТМ «Salute di Mare» висипаємо в мисочку, додаємо до неї яєчні білки і замішуємо отриману суміш. Вона повинна бути по консистенції як мокрий сніг.
Порада! Дуже часто яєчні білки взагалі не використовуються, замішується тільки морська сіль з 2-3 столовими ложками води. Але в такому разі сольова корочка буде важче зніматися з готової риби. А якщо замісити сіль з білком – пласт запеченої солі зніметься одним шматком без особливих зусиль.
4. Досить велике деко (щоб рибка помістилася на ньому повністю на всю довжину) застеляємо товстим шаром солі. На нього викладаємо тушку, і поверх неї робимо ще один шар солі. Верхній пласт солі потрібно щільно притиснути до рибки. Причому Ви можете як покрити абсолютно всю рибу сіллю, так і залишити голову і хвіст «визирати».
5. Відправляємо рибу в розігріту до 220 С духовку на 30-40 хвилин.
6. Готову рибу виймаємо з духовки, даємо їй 10-15 хвилин «відпочити», потім дерев’яною лопаткою знімаємо пласт солі разом зі шкіркою (якщо вона не пристала до сольової кірки, знімаємо її окремо). Спочатку лопаткою знімаємо верхнє філе, прибираємо голову з хребтом, і знімаємо нижнє філе. Риб’яче м’ясо розкладаємо по тарілках, при бажанні скропивши оливковою олією і прикрасивши часточкою лимона. Подаємо страву до столу.
І наостанок: Найбільший часте запитання при такому методі запікання риби – чи не буде вона пересоленою. Відповідь: ні! Риба насичується такою кількістю солі, яка їй необхідна. Притому м’ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим (якщо, звичайно ж, вчасно вийняти рибу з духовки).
Смачного!