Метод запікання в солі найчастіше використовується для приготування морської риби. Але він також підходить і для запікання курки. Причому остання матиме апетитну, рум’яну і дійсно хрустку скоринку!
Якщо рибу потрібно випікати в щільній сольовій «корі», то з приготуванням курки все йде трохи по-іншому: її варто запікати на подушці з морської солі. Сама по собі курочка після приготування в солі вийде дуже ніжною і соковитою, притому шкірочка стане рум’яною і хрусткою.
І найголовніше питання – чи не стане курка пересоленою?
Відповідь: Ні, не стане. Справа в тому, що додатково курку солити не потрібно (і всередині в тому числі). Під час випікання з сольової подушки утворюються пари солі, які сприяють рівномірному просолюванню тушки. При цьому зайвої кількості ні курка, ні риба, ні овочі при такому методі приготування не насичують.
Інгредієнти:
Як приготувати:
1. Курячу тушку гарненько промиваємо в проточній воді (і всередині, і зовні). Потім витираємо паперовим рушником від усієї зайвої вологи.
Порада! При бажанні Ви можете зробити більш пікантну страву, для цього можете натерти тушку часником перед випіканням в духовці.
2. На деко висипаємо натуральну морську сіль ТМ «Salute di Mare» і розрівнюємо її по всій поверхні рівним шаром. Зверху точно також висипаємо пачку перцю горошком, і також рівномірно розподіляємо.
3. Курячу тушку укладаємо на подушку з солі з перцем спинкою вниз. І відправляємо в розігріту до 220 С духовку на 1-1,5 години (залежно від розміру курки). Готовність курочки перевіряємо за допомогою ножа або зубочистки: при проколі з неї буде виділятися прозорий сік.
Порада! Поки випікається курка, Вам не потрібно нічого робити: ні перевіряти її, ні перевертати. Перевага випікання курки в солі саме в простоті і легкості приготування.
4. Виймаємо готову курочку з духовки, даємо їй 10-15 хвилин охолонути і розрізаємо. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Смачного!